Sluit Logo Radar

Stage

RADAR helpt studenten graag om ervaring op te doen in het boeiende werkveld van de geestelijke gezondheidszorg. Daarom zijn studenten die een stageplaats zoeken van harte welkom. 

 

Heb je interesse in een stage bij een van de partners van RADAR? Vul dan het formulier hieronder in en mail het naar student@radar.be.  Op basis van jouw vraag gaan we na in welk team of bij welke partner je kan meewerken.

 

Check hieronder de getuigenissen van studenten die je voorgingen! 

 

Momenteel zijn aanvragen voor stageplaatsen in 2024 - 2025 niet meer mogelijk. We laten weten wanneer aanvragen terug mogelijk zijn. Projectaanvragen kunnen we wel nog bekijken. 

Project

RADAR ondersteunt graag projecten, bachelor- of masterproeven die interessant en innovatief zijn voor de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren. 

 

Kan RADAR helpen bij jouw project? Vul dan het formulier hieronder in en mail het naar student@radar.be.  Op basis van jouw vraag gaan we na of en hoe we kunnen samenwerken. 

Getuigenissen van studenten

Ben je benieuwd hoe andere studenten hun stageperiode bij RADAR hebben ervaren? 

Lees dan de getuigenissen hieronder.

"Elke dag was anders"

Hey, Ik ben Evie, klinisch orthopedagoog. Tijdens mijn laatste jaar aan de UGent, liep ik 8 maanden stage bij RADAR Care. Tijdens deze stage had ik een uitgebreid en gevarieerd takenpakket. Zo kon ik zelf een aantal begeleidingen opstarten, aanmeldingen opnemen, deelnemen aan casusbesprekingen,… Ik ontdekte dat de brede doelgroep van RADAR Care me wel beviel, namelijk kinderen- en jongeren met een meervoudige en complexe problematiek.

 

Ik kreeg veel vrijheid en vertrouwen om zelfstandig aan de slag te gaan. Tegelijk ondervond ik voldoende ondersteuning: een stagebegeleider volgde mijn traject op en het hele team hielp me mee op weg. Wat ook fijn was: door het mobiele werk kom je op veel plekken: bij gezinnen thuis, in scholen, in voorzieningen... Elke dag was anders.

 

Een uitdaging was dat ik een eigen wagen nodig had om mijn verplaatsingen te kunnen doen en er was er geen kilometervergoeding. Ook was het niet gemakkelijk om mobiel te werken met een vaste computer en vaste telefoon. Maar het is gelukt! En na mijn stage kon ik bij RADAR aan de slag!

"Ik kreeg zicht op de recente tendensen in zorgcontinuïteit bij alle Oost-Vlaamse spelers"

"Hallo! Mijn naam is Heleen. Ik ben pas afgestudeerd als klinisch orthopedagoog aan de Universiteit Gent. Mijn masterproef omtrent continuïteit van zorg en zorgtransmissie binnen het Oost-Vlaams kinder- en jeugdpsychiatrisch landschap vormde daarbij een belangrijke mijlpaal.

 

Zowel het onderwerp van mijn thesis als de verdere opvolging bij de uitwerking, werden vormgegeven in een samenwerkingsverband met RADAR.

 

Dankzij RADAR kreeg ik niet alleen zicht op de maatschappelijke relevantie van mijn thema en de recente tendensen, maar werd ik ook voorgesteld aan belangrijke Oost-Vlaamse spelers in de continuïteit van zorg voor deze kwetsbare kinderen en jongeren. Ook kreeg ik dankzij RADAR de mogelijkheid om mijn masterstage binnen een van de K-diensten te volbrengen.

 

RADAR maakte een groot deel uit van mijn traject overheen de laatste twee jaren van mijn opleiding. Niet alleen regelde de coördinatie telkens overleg en lokalen, er was ook steeds een hele menselijke en warme ondersteuning. Daarbij ben ik oprecht dankbaar voor de opvolging, het luisterend oor en het enthousiasme waarmee ik begeleid werd."