Sluit Logo Radar

Wat is het Netwerkpunt?

Weet je als professional welke hulp je zoekt voor een kind/jongere/context, maar ken je de weg niet in het bestaande aanbod geestelijke gezondheid. Neem dan contact op met Het Netwerkpunt, ze oriënteren je verder op weg. 

 

Netwerkpunt brengt het aanbod in kaart afgestemd op je casus. Jij behoudt de regie over de hulpvraag. Zo verruim je je kennis en kan je zelf gericht doorverwijzen. 

 

 

 

Voor wie?

 

Professionelen in Oost-Vlaanderen uit de 0e en 1e lijn (huisartsen, WGC, JAC, CAW, Huis van het Kind,…), die kinderen, jongeren begeleiden die nood hebben aan een gepaste vorm van hulpverlening.

 

Jongeren, ouders of brede context kunnen niet rechtstreeks aanmelden. Zij richten zich best tot hun huisarts of een reeds betrokken hulpverlener.

Netwerkpunt RADAR (0-18 jaar)

Telefonische permanentie op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9u-12u.

 

09 397 09 87

netwerkpunt@radar.be

 

Belangrijk: Het netwerkpunt is tijdelijk onderbemand, waardoor we voorlopig enkel via mail bereikbaar zijn en niet telefonisch. Het kan ook langer dan normaal duren voor u een antwoord van ons krijgt. Alvast bedankt voor uw begrip.

 

Er is uitzonderlijk géén permanentie op volgende data:

- Op vrijdag 27/05/22 (brug Hemelvaart)

- Op vrijdag 22/07/22 (brug Nationale Feestdag)

- Tussen 26/12/22 en 30/12/22 (Kerst en nieuw)

Op deze dagen kan u uw vraag alvast op mail zetten.

Gelijkaardig aanbod in Oost-Vlaanderen

Netwerkpunt Het PAKT (+16 jaar)

Hulp- en dienstverleners die zoekende zijn in het GGZ-aanbod regio Gent-Eeklo-Vlaamse Ardennen kunnen terecht bij het Netwerkpunt met algemene of casus specifieke vragen. De medewerkers van het Netwerkpunt geven informatie rond het aanbod dat het beste aansluit op de gestelde vraag.  Het Netwerkpunt neemt geen verwijzing over maar gaat wel op zoek naar een goede match tussen vraag en aanbod. 

Telefonische permanentie op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9 uur - 12 uur via 09 397 09 87, netwerkpunt@pakt.be.

Advies & Coaching GG ADS (+16 jaar)

De oriëntatiefunctie Advies/Coaching GG ADS biedt ondersteuning bij het zoeken naar een geschikt zorgaanbod en denkt na over GGZ-actoren die betrokken kunnen worden in de zorg in kader van het uitbouwen van een professioneel netwerk. Dit voor de regio Aalst, Dendermonde, Sint-Niklaas.

Telefonische permanentie elke werkdag tussen 9 uur - 12 uur via 0499 90 49 44

Afdeling continuïteit en toegang, team continuiteit (0-25 jaar)

Hulpvragen binnen de jeugdhulp voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen: 0-25 jaar. 

Telefonische permanentie op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9 uur - 12 uur: 02 243 51 70 , act.oostvlaanderen@opgroeien.be 

Het overzicht kwijt?

Wil je meer duidelijkheid over het onderscheid tussen orientatie en consult en wanneer je waar beroep op kan doen? 

 

Raadpleeg de beslisboom: klik hier

Ontdek de verschillende RADAR-programma’s

Ben je op zoek naar welke programma's RADAR heeft en wat ze doen? Dat vind je hier.