Sluit Logo Radar

Participatie van kinderen en jongeren

'Nothing about us without us'

 

Kinderen, jongeren en hun ouders worden door RADAR gezien als gelijkwaardige partners en actieve deelnemers op alle niveaus van de zorg. Hun stem moet luid weerklinken als het over (hun) mentaal welzijn gaat. Samen met de participatiecoach zetten we als netwerk de nodige stappen zodat participatie van de doelgroep een vanzelfsprekendheid wordt. 

Lees meer hierover in het actieplan participatie 2022-2025

Partici-Wat!?

Om kinderen, jongeren, ouders en andere contextfiguren te laten participeren, is het in eerste instantie belangrijk om het begrip participatie uit te leggen in klare taal. Niet eenvoudig met zo'n gelaagd begrip. Om je hierbij te helpen, ontwikkelden de Vlaamse participatiecoaches samen met een aantal jongeren een tekst die het begrip participatie op een toegankelijke manier ontrafelt. 

 

Hier vind je het begrip participatie uitgelegd in klare taal.

Participatiereflex

Ga je als organisatie of team graag aan de slag rond participatie, maar weet je niet waar je moet beginnen? Graag stellen we je voor aan de participatiereflex. De participatiereflex is een tool die professionelen op weg helpt om zicht te krijgen op waar jullie op dit moment staan op vlak van participatie; welke acties jullie (kunnen) ondernemen om participatie binnen jullie voorziening te optimaliseren; welke ondersteuning jullie nodig hebben van participatiecoaches, beleid en ervaringsdeskundigen. Neem contact op met de participatiecoach voor meer informatie.

 

Participatiecoach

Heb je vragen over participatie?

Ga je graag participatief aan de slag?

Wil je uitwisselen over participatie in de geestelijke gezondheidszorg?

 

Laat dan van je horen! 

 

Je kan onze participatiecoach Lisa bereiken via Lisa.Vercruysse@Psyche.be of 0487 69 07 62.