Sluit Logo Radar

Zorg voor zorgverleners - Covid-19

vrijdag, 01 januari

Vanuit de netwerken geestelijke gezondheid voor volwassenen lopen er in Oost-Vlaanderen initiatieven naar zorg voor zorgverleners in kader van Covid-19.  Zorgverleners kunnen er terecht voor een vertrouwelijk en discreet luisterend oor. Het betreft een eerste opvang. De medewerkers zullen met de nodige zorg naar de vraag luisteren en doorverbinden met een collega of een geschikte dienst die de gepaste ondersteuning kan bieden.

 

Lees hieronder verder voor meer info.

Deel dit nieuwsbericht

Initiatieven van het Netwerk GG ADS

Aanbod geldig in de ELZ's: Dender, Dender Zuid, Regio Aalst, N-O- & Z-W-Waasland.

 

Telefonisch hulp voor alle zorgverleners:

Ontvang je graag ondersteuning, een luisterend oor van iemand los van je werkplaats? Dan kan je beroep doen op Advies&Coaching ADS tijdens de telefoonpermanentie of via mail (iemand neemt contact met je op). 

 

Specifiek aanbod voor personeel van woonzorgcentra:

Groepsaanbod: Elke voorziening kan beroep doen op psychosociale ondersteuning in groep. Tijdens deze verbindende sessie wordt stilgestaan bij het uitzonderlijke van deze periode, wat dit met de teams gedaan heeft en hoe iedereen deze periode heeft beleefd. We brengen deze ervaringen samen ter investering van het mentale welzijn en het verhogen van de veerkracht.

 

Individuele ondersteuning: Een groepsgesprek zal niet voor iedereen een antwoord bieden. De nood aan een persoonlijk gesprek over een eigen situatie is ook zeer reëel. Naast de ondersteuning in groep kan iedere medewerker beroep doen op een individueel gesprek. Binnen deze gesprekken wordt gewerkt vanuit het principe van getrapte zorg. Indien blijkt dat een kortdurend traject de nood niet dekt wordt er een actieve doorverwijzing gerealiseerd naar de meest geschikte ondersteuning.

 

Contact Advies&Coaching ADS: 

Telefonische permanentie op 0499/90 49 44 - gegarandeerd tussen 9 u en 12 u of via mail op advies.coaching@ggzads.be.

 

Initiatieven van Het PAKT

Aanbod geldig in de ELZ's: Gent, Scheldekracht, Oost - en West- Meetjesland, Schelde en Leie, Vlaamse Ardennen & Panacea.

 

De zuurstoflijn is elke voormiddag van 9-12u bereikbaar via 09 397 09 87 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Je komt terecht bij één van de medewerkers van Het PAKT (Netwerk GGZ volwassenen). Zij beluisteren je vraag in alle discretie en plannen een moment in waarop één van de zuurstofmedewerkers je kan opbellen. Het zuurstof-telefoontje kan dus plaatsvinden op een moment dat voor jou past.

De zuurstoflijn is een samenwerking van CGG Eclips, RCGG Gent-Eeklo-Deinze, Mobiel Crisis Team, Revalidatiecentrum Mirabello en Het Pakt met steun van Stad Gent.

 

De zuurstoftank is een aanbod teamondersteuning vanuit de CGG's en het CAW. Tijdens deze verbindende teamsessies wordt stilgestaan bij het uitzonderlijke van de voorbije maanden, wat dit gedaan heeft met het team en hoe elk deze periode beleefd heeft. Hoe brengen we deze verschillende ervaringen samen in een blijvend veerkrachtig team.

Heb jij als leidinggevende interesse in wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op via de zuurstoflijn of via a.pynket@cggeclips.be - Meer info kun je hier in onze flyer terugvinden.

 

De zuurstoffles is een kortdurend zorgtraject in CGG Eclips: voor zorg- of hulpverleners bij wie de aanhoudende stress blijft aanhouden: 

De zorg- of hulpverlener kan contact opnemen met de zuurstoflijn of via a.pynket@cggeclips.be. Ook als leidinggevende kan je voor meer info contact met ons opnemen.

Ontdek de verschillende RADAR-programma’s

Ben je op zoek naar welke programma's RADAR heeft en wat ze doen? Dat vind je hier.