Sluit Logo Radar

Online infosessies RADAR Connect

dinsdag, 26 november

Ben je leerkracht, zorgfiguur, CLB-medewerker, huisarts, sociaal werker, thuisbegeleider, onthaalouder, vroedvrouw, kinderverzorger... en maak je je zorgen om het mentale welzijn van één van de kinderen of jongeren met wie je werkt?

 

Ontdek dan tijdens een van deze online infosessies hoe de mobiele medewerkers van RADAR Connect jou kunnen bijstaan.

 

Waar? Wanneer?

We organiseren een korte online infosessie op elk van de volgende data: 

  • dinsdag 26 november van 12.00 tot 12.30 uur
  • maandag 9 december van 12.00 tot 12.30 uur

De sessies vinden plaats via Microsoft Teams. Na inschrijving krijg je automatisch de link naar de Teamsvergadering toegestuurd.

 

Ik schrijf me in!

 

Wat is RADAR Connect?

RADAR Connect biedt gratis, kortdurende ondersteuning aan professionelen (hulp- en zorgverleners, school, kinderopvang, huisarts, thuisbegeleiding, ocmw-assistent…) die in contact komen met gezinnen en jongeren waar bezorgdheden zijn.  Deze bezorgdheden kunnen gaan over kindfactoren (bv. ontwikkeling, psychopathologie) maar ook over onderlinge relaties (bv. hechting, opvoeding) of het contact met ouders.

 

Hoe biedt RADAR Connect ondersteuning?

  • via telefonisch consult
  • en/of via mobiele interventies in de context, bijvoorbeeld aan huis, op school, op de dienst van de aanmelder… De mobiele interventies vinden bij voorkeur plaats samen met de aanmelder.  Er kunnen tot vijf interventies georganiseerd worden.

Het Connect-team neemt zelf geen zorgtraject op, maar richt zich op het ondersteunen van de aanmelder en de aangemelde door gerichte vraagverheldering en detectie, coaching, versterking van de context, consult en advies.  Concreet is het Connect)team een externe partner die mee inschat wat er gaande is en welke noden zich aandienen.  Er wordt samen nagedacht hoe de aanmelder zelf terug aan de slag kan en welke mogelijkheden er zijn voor gepaste doorverwijzing en/of het inschakelen van partners.

 

Het programma Connect vervangt sinds 1 juni 2024 de vroegere werkingen voor infants (Connect 0-4) en voor psychosegevoeligheid en middelengebruik (Connect 14-25).

  • Wat is gebleven? Je kan nog steeds aanmelden voor deze doelgroepen en problematieken via het onderstaande formulier. 
  • Wat is er veranderd? Enkel intermediairen kunnen aanmelden, de vroegdetectie mikt op maximaal vijf interventies, en dit aanbod geldt van 0 tot en met 23 jaar, dus ook voor de lagereschoolleeftijd.

Tijdens deze infosessies van telkens een half uurtje licht Fabienne Vandensteen, coördinator Connect, aan de hand van voorbeelden toe in welke situaties je Connect kan inschakelen en welke ondersteuning Connect daarbij kan bieden.

Deel dit nieuwsbericht

Ontdek de verschillende RADAR-programma’s

Ben je op zoek naar welke programma's RADAR heeft en wat ze doen? Dat vind je hier.