Sluit Logo Radar

Nieuwe RIZIV-conventie eerstelijnspsychologen

donderdag, 02 september

Op 28 juli 2021 werden de netwerken geestelijke gezondheid door het RIZIV geïnformeerd over de komst van een nieuwe conventie betreffende de organisatie en de financiering van de eerstelijnspsychologische zorg. Deze nieuwe conventie voorziet in een sterke uitbreiding van het ELP-aanbod en werd op maandag 26 juli 2021 goedgekeurd door het Verzekeringscomité van het RIZIV. 

 

Deze nieuwe overeenkomst zou ten vroegste in werking treden op 1 september 2021 en zal de huidige overeenkomst vervangen. Gelet op de omvang van de opdracht, de nood aan afstemming met verschillende actoren (in en tussen de netwerken, eerstelijnszones (ELZ), huidige ELP'ers, psychologen(kringen),...) rond governance, wijze van samenwerking, administratieve procedures, organisatie van de psychologische functies, enz. zijn we niet klaar tegen 1 september 2021. In tussentijd kan u uiteraard nog steeds een beroep doen op het reeds bestaande ELP-aanbod.

 

Het is de bedoeling om in de toekomst infosessies te organiseren voor klinisch psychologen/orthopedagogen die interesse hebben om in te stappen in de nieuwe conventie. Zodra hier meer over bekend is zullen we via onze website hierover communiceren. Blijft u graag op de hoogte over het aanbieden van psychologische hulp in de eerste lijn? Vul dan dit formulier in. 

Deel dit nieuwsbericht

Ontdek de verschillende RADAR-programma’s

Ben je op zoek naar welke programma's RADAR heeft en wat ze doen? Dat vind je hier.